Chevrolet ontwikkelt zonwerende laklaag

Chevrolet heeft een hi-tech zonwerende laklaag ontwikkeld voor auto’s die koolstofvezeloppervlakken beschermt tegen UV-straling. De coating werkt volgens de autofabrikant volgens hetzelfde principe als zonnebrandolie. Door een protectielaag aan te brengen wordt de auto beschermd tegen zonnebrand en het voortijdig oud worden.

“Veel mensen realiseren zich niet dat net zoals bij de menselijke huid het lakwerk van de auto te lijden heeft van sterke zonnestralen”, zegt Mark Voss, senior designengineer van de Corvette ZR1. “In plaats van rood of gebruind te worden, beschadigen de UV-stralen de beschermende werking van de buitenste laklaag die krassen voorkomt. In veel gevallen vervelt de laag na een paar dagen net als de huid wanneer je naar het strand bent geweest en verbrand bent. Niet alleen vervaagt de kleur, maar er wordt ook blijvende schade aan de auto veroorzaakt.”

Voss en zijn team hebben drie jaar gewerkt aan de ontwikkeling van een glanzende, UV-bestendige laklaag die niet alleen de koolstofvezel elementen beschermt tegen krassen, maar ook tegen de inwerking van de zon. “Iedereen zei dat het niet zou lukken en dat we gek waren om het te proberen”, voegt Voss toe. “Lak-experts uit de auto-industrie zeiden dat het nagenoeg onmogelijk was en dat het verven van de koolstofvezeldelen de enige optie was.”

[responsive-video identifier=”geXGzZy8d18″]

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *