Citroen probeert succes DS te verklaren

Citroën heeft een onderzoek uitgevoerd omtrent het succes van de eigen DS-modellen. In Nederland zijn sinds de introductie van het DS-model in 2010 meer dan 15.000 van deze modellen verkocht. Daarmee kent Nederland in relatief opzicht de hoogste DS-dichtheid van Europa.

Uit het onderzoek blijkt dat de DS veel nieuwe rijders aantrekt. Maar liefst 73 procent van de huidige DS-rijders heeft hiervoor een ander merk gereden. Van alle DS3-kopers is 54 procent vrouw, waarbij er vaak 2 auto’s in het huishouden te vinden zijn.

De schier eindeloze reeks aan kleurencombinaties blijkt eveneens een wervend effect te hebben op de potentiële DS-rijder. Met 30 kleurencombinaties, 9 dakthema’s en vele combinatie- en personalisatiemogelijkheden kan de automobilist alle kanten op. Overigens verwacht Citroën met de DS3 Cabrio het (vrouwelijke) koperspubliek nog meer te vergroten.

De Citroën DS4 wordt in 80 procent van de gevallen door mannen gekocht en één derde van de klanten heeft een THP 155 of THP 200 aangeschaft, de meest krachtige benzinemotor. De DS4 weet een aandeel van 45 procent nieuwe klanten te interesseren die hiervoor nog nooit Citroën hebben gereden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *