Computergestuurd banden wisselen

Importeur Overlander uit Zeewolde introduceert op Autoprofessioneel en Schadeherstel Vakbeurs in Gorinchem de computergestuurde bandenwisselaar Ravaglioli G1500. Het apparaat is gemaakt om snel grote hoeveelheden banden te kunnen wisselen.

De wisselaar is uitgerust met een computergestuurd bedieningsysteem, die voorzien is van een database met meer dan 100.000 band/velg-combinaties. Hierbij kunnen de klant- en kentekengegevens opgeslagen worden. De montagekoppen, genaamd Auto-Touch, zijn geschikt voor normale en omgekeerde velgen, Runflat, SST en BSR/PAX. Een wielsensor stuurt automatisch het afdrukproces aan. De elektrische invertermotor zorgt ervoor, dat bij te veel druk op hiel van de band, de draaisnelheid automatisch wordt aangepast.

De importeur demonstreert tijdens de vakbeurs ook de 3D-uitlijncomputer TD 3000 van Ravaglioli, zonder ‘hinderlijke palen’ in de werkplaats en zonder speciale hefbruggen. Overlander introduceerde een paar maanden geleden nog de nieuwe bandenwisselaar G 8645 van Ravaglioli. Lees er hier alles over >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *