Concours d’Élégance op Soestdijk

Komend weekeinde (24 en 25 augustus) vindt voor de vijftiende keer het Concours d’Elegance plaats, voor het eerst op Paleis Soestdijk.

Organisator Jan-Peter Nijmeijers: “De prachtige tuin van Paleis Soestdijk is klaar om twee dagen autocultuur te ontvangen. We hebben geen veld onbenut gelaten, zelfs de vijver en het bordes van het paleis gaan we inzetten om dit concours een onvergetelijke te laten zijn. Een ongekende kwaliteit van klassieke auto’s uit heel Europa zullen twee dagen lang te bezichtigen zijn.”

Jury

Onder de te bewonderen auto’s bevinden zich diverse auto’s van prins Bernhard, waaronder de bekende Ferrari 412, maar ook minder bekende auto’s als een Toyota Landcruiser en een Citroën DS Jachtwagen.

Een jury zal uit het aanbod ‘The Best of Show’ en winnaars in diverse klassen kiezen. Nijmeijers: “Laat ze maar wikken en wegen. Het zegt iets over de kwaliteit van de inschrijvingen, want die is hoog. Wederom.”

Lightyear

Behalve auto’s uit het verleden is er op het concours ook aandacht voor heden en de toekomst van de auto. Volvo, Tesla, Alpine, Peugeot en Citroën zijn aanwezig met auto’s die nu te koop zijn. Zo neemt autobedrijf Stern de Vision Mercedes-Maybach 6 mee, een volledig elektrische concept car die in 2017 werd gepresenteerd. En van Nederlandse bodem toont Lightyear zijn futuristisch ogende zonnecelauto voor het eerst aan een groot publiek.

Kopen

Behalve een autoshow biedt het concours ook de mogelijkheid om een klassieker te kopen. Op een apart veld is een tiental handelaren verzameld die in totaal zo’n tachtig klassiekers te koop aanbieden.

Het Concours d’Élégance is op beide dagen toegankelijk vanaf 10.00 uur.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *