Conferentie airco na Automechanika

Op de slotdag van de Automechanika Frankfurt (11 t/m 17 september) vindt de aircovakbeurs EAAC plaats. Het is de negende editie van deze tweejaarlijkse, internationale bijeenkomst.

Bezoekers worden bijgepraat over bijvoorbeeld de nieuwe systemen voor verschillende koelgassen die tegemoet komen aan de EU-milieuwetgeving. De momenteel gebruikte koelgassen zijn R-134a en R-1234yf. Later dit jaar komt daar nog R-744 (CO2) bij. Daarnaast is er aandacht voor de oprukkende integratie van airco met andere voertuigsystemen. Voordeel van die technische trend is dat restwarmte die normaal verloren raakt valt te hergebruiken, wat weer kan helpen om tegemoet te komen aan de strenge strengere emissienormen.

Trainingseisen

Voor servicebedrijven impliceert dit alles ook de invoering van nieuwe serviceprocedures, veiligheidsprocedures, systeemcomponenten en het gebruik van nieuwe service-uitrusting en aanvullende trainingseisen. Ook voor leveranciers en andere bedrijven in de sector zijn er consequenties.

De 2016 EAAC Vakmanifestatie (17 september, Sheraton Hotel Frankfurt Airport) laat de technische en commerciële ontwikkelingen op een praktijkgerichte manier zien. Ook zal ’s werelds enige HFO-1234yf automotive warmtepompsysteem worden getoond en gedemonstreerd, evenals de eerste concepten van nieuwe componenten, serviceprocedures en serviceapparaten. Valeo, Mahle, Denso, Fiat, Texa en Bosch Service Solutions (Robinair) hebben hun bijdrage toegezegd. De organisatie is wederom in handen van vaktijdschrift Automotive Air Conditioning Reporter.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.