Conti wint Duitse winterbandentest

De nieuwe Continental Winter Contact TS 850 winterband heeft bij de winterbandentest van het Duitse automagazine Auto Zeitung een eerste plaats behaald. De testredactie van het tijdschrift had vooral lof voor het uitgebalanceerde rijgedrag en het hoge veiligheidsniveau.

Winnaar Conti werd vergezeld van de Nokian WR D3, Goodyear Ultragrip 8, Dunlop SP Winter Sport 4D en Michelin Alpin A4, respectievelijk op de tweede tot en met de vijfde plaats. Ook de Pirelli Snowcontrol serie 3 (plaats 6), Vredestein Snowtrac 3( plaats 7) en Bridgestone Blizzak LM-32 (plaats 8) waren in de test opgenomen.

De bandentest werd gedaan in de maat 205/55 R 16 H. Het testvoertuig was een Ford Focus 1.6 Eco Boost.

In de test besteedde Auto Zeitung ook aandacht aan de relevantie van het nieuwe EU-bandenlabel voor winterbanden. Volgens het blad is het slechts een vage oriëntatiehulp bij winterbanden.

Conti won in februari dit jaar ook al de zomerbandentest van de ANWB. Lees er hier alles over >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *