Continental lijft Omitec in

Automotive leverancier Continental heeft Omitec Group gekocht en daarmee onderdeel gemaakt van haar holding Automotive Systems UK Holding in Engeland. Omitec maakt onder meer voor Landrover OE-testapparatuur en voert de merken Autodiagnos en Crypton (diagnose- en emissieapparatuur).

Amtech Automotive is in Nederland importeur van Autodiagnos. Frans Brouwer van Amtech vindt het een geruststelling dat een grote club als Continental achter de overname zit. “Wij hadden een overname wel aan zien komen, maar niet verwacht dat dit door Continental zou gebeuren. De garantie is in ieder geval afgegeven dat er de komende tijd niets gaat veranderen. Sowieso hebben wij een exclusief contract met Autodiagnos, dus leveringen, onderhoudscontracten en software-updates zijn gegarandeerd.”

Inmiddels heeft Amtech zo’n 800 diagnosegebruikers van het Engelse merk Autodiagnos. Continental heeft al uitgesproken investeringen te doen in de diagnosetak en wil deze wereldwijd laten groeien. Sinds 2008 heeft het bedrijf al een Europese basis in diagnose met het merk VDO.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *