Continental verwacht lagere omzet

De Duitse toeleverancier Continental heeft zijn omzetverwachting van eerder deze maand naar beneden bijgesteld. Bijgevolg heeft het aandeel op de Duitse beurs DAX al meer dan 15 procent aan waarde ingeboet.

Op 2 augustus klonk het bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers allemaal nog zo mooi: de verkoop was met 5,4 procent gegroeid tot een totaal van 22,4 miljard euro, de orderportefeuille was nog nooit zo goed gevuld en de winst kwam 4,3 procent hoger uit op 1,6 miljard euro.

Winstwaarschuwing

Op 22 augustus was alles anders. Continental waarschuwt voor een lagere verkoopverwachting, toenemende kosten en garantieclaims. De lagere verkopen komen volgens Continental voort uit een tegenvallende vraag naar onderdelen en banden vanuit de OE-markt. Dit geldt met name voor Europa en China. Continental gaat nu uit van een omzet van 46 miljard euro voor heel 2018. Op 2 augustus werd nog uitgegaan van een omzet van 47 miljard.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters