Continental wordt sponsor Tour de France

Met ingang van het nieuwe jaar is Continental officieel partner van de Tour de France. Christian Prudhomme (op de foto tweede van rechts), algemeen directeur van de Tour, en Nikolai Setzer (foto midden) van Continental AG hebben de sponsorovereenkomst bevestigd.

“Voor Continental is het officiële partnerschap een logische volgende stap in onze toewijding aan de ontwikkeling en productie van hightech banden voor racefietsen, zoals die ook in de Tour de France gebruikt worden”, zei Setzer tijdens de ceremonie in Parijs.

Standaard

“Door deze stap demonstreren we onze grote kennis van het produceren van banden in een unieke context van grote, wereldwijde bekendheid, een wielerwedstrijd die niet alleen het uiterste vergt op het gebied van veiligheid, maar die ook vraagt om een algehele standaard op het gebied van rolweerstand en gewicht.” Afgelopen jaar reden negen teams in de Tour de France op Continental banden, waaronder Tourwinnaar Chris Froome.

Cruciaal

Algemeen directeur Christian Prudhomme van de Tour voegde daaraan toe: “Het is een eer om Continental te kunnen verwelkomen in de Tour de France. Het is een bedrijf met een internationale status, met meer dan 145 jaar ervaring in de top van de bandensector. Het is een belangrijk symbool voor het wielrennen dat Continental zich wil associëren met ’s werelds grootste wielerwedstrijd. De band is het enige contactpunt tussen de fiets en de weg. Het is daarom van cruciaal belang bij de uitoefening van deze sport.” De sponsorovereenkomst is in eerste instantie aangegaan voor een periode van vijf jaar. Alle officiële voertuigen in de wedstrijd, zowel personenauto’s als bedrijfswagens en motorfietsen, zullen worden uitgerust met Continental banden. Dertien jaar lang was Kleber de officiële bandensponsor van de Tour de France. Kleber is eigendom van Michelin.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2954 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters