Controle autobedrijven op gevaarlijke stoffen

De Arbeidsinspectie controleert autobedrijven heel 2012 op de Risico Inventarisatie en Evaluatie, machineveiligheid en de uitstoot van dieselmotoremissie. Bovag Autodealers heeft van haar leden ook meldingen gekregen dat de inspecteur ook actief vraagt naar de inventarisatie van gevaarlijke stoffen.

“De Arbowet verplicht werkgevers om in een centraal register vast te leggen welke gevaarlijke stoffen in het bedrijf aanwezig zijn. Wanneer er wordt gewerkt met gevaarlijke stoffen, verplicht de Arbowet om de aard, mate en duur van eventuele blootstelling te beoordelen met als doel om de gevaren voor de werknemers te kunnen bepalen”, aldus de branche-organisatie.

Bovag adviseert haar leden op Arbomobiel.nl in het hoofdstuk gevaarlijke stoffen te kijken, wanneer men zelf een risico-inventarisatie wil uitvoeren. Als hulpmiddel voor het maken van een blootstellingsbeoordeling kan ook van Stoffenmanager.nl gebruik worden gemaakt.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.