Dabeko viert met huisbeurs 30-jarig bestaan

Om zijn dertigjarig bestaan te vieren, verzorgt Dabeko banden en automaterialen op 10 en 11 mei in Dalfsen een midweekse huisbeurs. Dat gebeurt in samenwerking met de leveranciers, op beide dagen van 16.00 tot 22.00 uur.

Precies dertig jaar geleden, op 6 maart 1987, startte Anton van der Kolk met zijn toenmalige zakenpartner het bedrijf Dabeko. In de jaren die volgden groeide de onderneming uit tot een grote speler in Noordoost Nederland op het gebied van banden en automaterialen. In de tweekoppige directie zit naast Van der Kolk nog de huidige compagnon Remco Kemerink.  

Het in 2003 gebouwde pand in Dalfsen werd later uitgebreid met een overkapping en een extra hal, nodig in verband met het bandenhotel en assortimentsuitbreiding. In de jaren erna opende Dabeko twee nieuwe locaties en nam het twee bestaande panden over. Gevolg ervan is dat de grossier nu opereert vanuit vijf vestigingen in noordoost Nederland: Dalfsen (hoofdvestiging), Drachten, Coevorden, Assen en Groningen. Enkele jaren terug startte Dabeko met logistieke dienstverlening. Inmiddels is het bedrijf logistiek partner van vijftien dealerorganisaties in Noordoost Nederland.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.