Daimler en Bosch in joint venture

Daimler en Bosch gaan samenwerken aan de ontwikkeling en productie van elektrische motoren voor elektrische auto’s in Europa. Beide bedrijven hebben een intentieverklaring ondertekend en onderhandelen over de oprichting van een joint venture. Deze gesprekken zijn vermoedelijk midden 2011 afgerond en de gezamenlijke productie moet volgend jaar van start gaan.

Door de krachten te bundelen willen Daimler en Bosch de ontwikkeling van elektrische motoren versnellen. De motoren zullen vanaf 2012 gebruikt worden in auto’s van Mercedes-Benz en in zogenaamde slimme elektrische voertuigen. De latere verkoop van de ontwikkelde motoren aan andere fabrikanten wordt overgelaten aan Bosch.

Het nieuwe bedrijf krijgt vestigingen in de omgeving van Stuttgart en in Hildesheim (Noord Duitsland). Het nieuws komt in het feestjaar van Bosch, die 125 jaar bestaat.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *