Dalende olieprijs remt elektrisch rijden

De aanhoudende daling van de benzineprijs zorgt ervoor dat de doorbraak van elektrisch rijden met jaren wordt vertraagd. Ook een terugtrekkend subsidiebeleid draagt bij tot een afname in de verkoop van elektrische auto’s.

Een graadmeter in de dalende populariteit van elektrische rijden is bijvoorbeeld de vrije val van het aandeel Tesla op de beurs. Sinds de daling van de olieprijs is daar 25 procent van verdampt.

De relatie tussen de benzineprijs en elektrisch rijden is evident, zegt Maarten Steinbuch, hoogleraar Automotive aan de TU Eindhoven tegen BNR Nieuwsradio. “De aanschafprijs voor een elektrische auto is heel erg hoog en dat kun je alleen maar terugverdienen als je heel goedkoop kan rijden. De vergelijking met benzine wordt ongunstiger.”

Om het elektrisch rijden toch populair te houden onder de consument zou de regering er goed aan doen om het subsidiebeleid van de afgelopen jaren juist niet te wijzigen, luidt het advies. Anders zouden consumenten wel eens massaal kunnen afhaken bij een verder dalende benzineprijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *