Dealer blijft rol van betekenis spelen

Ondanks het dalend aantal autodealers in Nederland, zal de dealer altijd een rol van betekenis blijven spelen. Dat zegt althans Tom Huyskens van Bovag tegen BNR.

Op het moment telt Nederland 2250 autodealers. 25 jaar geleden waren er nog meer dan 4000. Volgens Huyskens is het niet alleen kommer en kwel binnen de dealerbranche. “Schaalvergroting is een ontwikkeling die al enkele jaren geleden is ingezet in meerdere branches. Er zijn net zoveel overnames als faillissementen, die het nieuws niet halen. Vroeger had je op elke straathoek een dealervestiging en een showroom van vrijwel elk merk. Nu wordt er heel veel samengevoegd en wordt er uit kostenoogpunt gekeken naar vermindering van het aantal outlets”, zegt hij tegen BNR.

Ook gaan dealers zich steeds meer in de breedte ontwikkelen. De mogelijkheden liggen in verhuurconcepten als Car2Go en Greenwheels, maar ook voor elektrische scooters en fietsen zal de dealer van de toekomst zijn hand niet omdraaien. “We maken gebruik van andere vormen van mobiliteit en daar kan een dealer altijd nog een rol in blijven spelen”, aldus Huyskens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *