Dealers Audi en VW Erkend Duurzaam

De Nederlandse Volkswagen-, Volkswagen Bedrijfswagens- en Audi-dealerorganisatie starten met het certificeringtraject van Erkend Duurzaam Plus. De uitrol bij deze organisaties is bijzonder, omdat deze een resultaat is van een nauwe samenwerking tussen importeur Pon’s Automobielhandel, de Dealercouncil en Bovag Autodealers.

Het is voor het eerst dat de Plus-variant van het certificaat Erkend Duurzaam van Bovag bij een complete dealerorganisatie wordt uitgerold. Ten opzichte van het basiscertificaat, dat duurzaam ingerichte bedrijfsprocessen verplicht stelt, moeten bedrijven die het Plus-certificaat willen behalen ook een milieuverantwoord afval- en energiebeleid voeren.

Ernst Jan van Eykelenburg van Pon’s Automobielhandel: “Dit certificaat heeft zijn sporen inmiddels verdiend. Enerzijds is het bezit ervan een steeds vaker gestelde voorwaarde in zakelijke aanbestedingen. Aan de andere kant bevestigt het de klant in zijn of haar keuze voor een dealer.”

Hans Bresser, manager BovagAutodealers: “De keuze van Pon’s Automobielhandel voor Erkend Duurzaam Plus betekent veel voor ons. Het bevestigt namelijk dat de dealerbranche zelf heel goed in staat blijkt om een eigen standaard te ontwikkelen. Dat bleek eerder al toen de overheid besloot om Erkend Duurzaam op te nemen in het inkoopbeleid en de opname in de VAMIL-subsidieregeling. Dat een importeur er nu mee aan de slag gaat vergroot het draagvlak en de acceptatie nog verder.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.