Een derde meer zoekopdrachten met Pasen

Het aantal zoekopdrachten op Autotrack.nl naar een tweedehands auto was tijdens het paasweekeinde 33 procent hoger dan het weekeinde daarvoor. Op zondag was de stijging zelfs 50 procent in vergelijking met een reguliere zondag. Op tweede paasdag was het aantal zoekopdrachten nog altijd 30 procent hoger dan normaal.

Dat meldt Autotrack.nl op basis van eigen cijfers. Erna Staals, directeur van Autotrack: “We zien steeds vaker dat de zoektocht naar het bezoeken van een paasshow voor occasions al online start. Zowel het aantal kliks naar de website van autodealers als het aantal keer dat een route is opgevraagd door consumenten is gestegen met meer dan 60 procent. Door de extra vrije dag nemen Nederlanders uitgebreid de tijd om online een auto te zoeken en te onderzoeken. Zo zagen we afgelopen weekeinde ook een toename van 41 procent in de downloads van voertuighistorierapporten.”

VW Golf

De meest gezochte occasion tijdens het paasweekeinde was de Volkswagen Golf. Niet heel vreemd, want het is nu eenmaal een erg populaire auto. Meer zegt de groei in zoekopdrachten tijdens het paasweekeinde ten opzichte van het weekeinde ervoor. Dan blijkt dat de Renault Clio (50 procent) en de Ford Fiesta (59 procent) erg in populariteit zijn gestegen.

Voertuighistorierapport

Autotrack biedt sinds kort gratis bij al zijn autoadvertenties het Carfax- voertuighistorierapport aan. Het moet vragen wegnemen bij (ver)kopers van tweedehands auto’s. Het rapport informeert over apk-adviespunten, het aantal voorgaande eigenaren, de eventuele WOK-historie en het internationale verleden van een auto, indien beschikbaar. Ook blijkt uit het rapport of de auto ooit als taxi of huurauto is gebruikt.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2965 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters