Derde verhuurbedrijven aan EV’s

Ruim een zesde van de Bovag-autoverhuurbedrijven heeft al elektrische auto’s (EV) in zijn verhuurvloot. Binnen een jaar zal een derde van de verhuurbedrijven een EV kunnen leveren.

Het Nederlandse wagenpark telde eind maart 1.418 elektrische personenauto’s. Op een wagenpark van ruim acht miljoen voertuigen nog een heel bescheiden aantal. Ruim zeventien procent van de 400 bij Bovag aangesloten autoverhuurbedrijven heeft een elektrische auto in de huurvloot. Elf procent experimenteert met elektrische scooters in de verhuur.
De autoverhuurbedrijven voorzien dat het percentage verhuurders met EV binnen een jaar stijgt naar 35 procent en binnen twee jaar zal meer dan de helft van de Bovag-verhuurders elektrische auto’s aanbieden.

Robert van Almkerk, manager Bovag Verhuurbedrijven: “Beschikbaarheid van elektrische huurauto’s geeft bedrijven die overwegen elektrische auto’s in te zetten de kans hun werknemers er kennis mee te laten maken. Ook particulieren met interesse in een EV kunnen via een huurauto laagdrempelig kennismaken met deze innovatie.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *