‘Dieselverbod = ecologische kortsluiting’

Plannen van grote steden als Parijs, Madrid en Athene om vanaf 2025 een rijverbod voor diesels in te stellen, zijn een ‘ecologische kortsluiting’. Ook is het een ongenuanceerde eendimensionale oplossing. Dat betoogde Rolf Bulander, bij Bosch eindverantwoordelijk voor de divisie Mobilty Solutions, vandaag tijdens het evenement Bosch Mobilty Experience 2017.

Een rijverbod voor diesels elimineert volgens Bulander “de bijzondere efficiency van zelfontbranders, technologie die nog hard nodig is voor de bescherming van het milieu. Bovendien wordt zo het ontwikkelingspotentieel van diesel niet benut.”

3,5 miljard

De politiek moet de creativiteit van de Bosch-ingenieurs niet onderschatten door een bepaalde techniek te bevoordelen of benadelen, stelde Bulander. Om er vervolgens op te wijzen dat het Bosch-concern jaarlijks ongeveer de helft van zijn totale R&D-uitgaven (zeven miljard euro) besteedt aan milieu- en grondstoffenbescherming.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †