Distributiecentrum Optimal verder uitgebreid

De Duitse automaterialengrossier Optimal heeft in zijn distributiecentrum in Langenbach een nieuwe gang gerealiseerd. Deze biedt plaats aan meer dan tienduizend containerdozen.

De uitbreiding met gang 7  is de vijfde van het volledig geautomatiseerde distributiecentrum, dat nu meer dan 110.000 containerdozen telt.

Extra ruimte

Optimal verplaatste zijn distributiecentrum in 2008 naar Langenbach. Het begon met drie gangen. Deze boden ruimte aan 7000 pallets en 50.000 containers. Voor 2019 staat een verdere uitbreiding gepland als een extra ruimte wordt gebouwd. Hier moeten nog eens 8000 extra pallets ondergebracht kunnen worden. Midden 2019 moeten er zo’n 20.000 palletplaatsen gecreëerd zijn.

Optimal

Optimal is een grossier van automaterialen die internationaal onder de merknamen Optimal en Bendix worden verkocht. Het gaat met name om onderdelen voor sturen, remmen, assen en motoren. In 2017 deed Optimal de meerderheid van zijn aandelen over aan Stahlgruber.      

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters