‘Domme’ schade voortaan ook vergoed

Inshared gaat een geheel nieuwe autoverzekering in het leven roepen die de zogeheten domme pech-schade gaat vergoeden. Met de Beperkt Casco Extra wordt de helft van de kosten van vergoed, tegen een premie van een verzekering met beperkt casco.

Iedere automobilist krijgt er wel een keer mee te maken: een fikse deuk door een onopgemerkt parkeerpaaltje, een afgetrapte zijspiegel of een ellendige kras over de zijkant van de auto. Meestal domme pech, maar altijd een grote bron van ergernis. Twee derde van de Nederlanders is namelijk niet allrisk verzekerd tegen deze schades. En dat kost autobezitters zelf dus al snel honderden euro’s.

Het is voor het eerst sinds 1996 dat er een geheel nieuwe dekking van de autoverzekering op de markt komt. Inshared introduceert de verzekering op wens van vele van haar verzekerden. Ondanks de preventieve maatregelen die autobezitters nemen, zijn dommepech-schades namelijk niet te voorkomen. In de meeste gevallen gaat het om kapotte achterlichten, zijspiegels of kleine krassen en deukjes in het zijportier.

“Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, maar kleine, ongelukkige schades zijn toch vaak pijnlijk”, licht Felix Tenniglo, directeur van Inshared toe. “Tot nu toe draaiden consumenten volledig zelf op voor de kosten, terwijl de schuld vaak niet eens bij henzelf lag. Want hoe voorzichtig je ook bent met je eigen auto, onvoorzichtigheid van anderen of zelfs vandalisme zorgen ook voor veel schade. Met de nieuwe verzekering willen we een einde maken aan deze frustratie van onze klanten.”  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.