Doorstart Platform Elektrische Mobiliteit

Deze week is in Pesse bij Green Planet de officiële doorstart en verbreding van het Platform Elektrische Mobiliteit (PEM) tot het Platform Toekomstbestendige Mobiliteit (PTM) in gang gezet.

PTM is, net als haar voorganger PEM, een initiatief van RAI Vereniging. Zij spant zich ervoor in dat nieuwe voertuigtechnologieën en –technieken het levenslicht zien in een omgeving waarin zij maximaal benut kunnen worden. Zij bereidt ‘de wereld’ voor op innovaties die over enige jaren gemeengoed zullen zijn. PTM werkt dus aan de mobiliteit van de toekomst.

“Een logische stap” aldus PTM-kwartiermaker, Eric Beers. “Om actueel en up-to-date te blijven is dit een begrijpelijke en noodzakelijke stap. PEM was oorspronkelijk een initiatief dat we voor een paar jaar voorzien hadden. Het lijkt, mede door de fiscale stimulering, de goede kant op te gaan wat betreft het naar de markt brengen van de eerste elektrische auto’s in ons land. Er zijn echter verschillende andere kansrijke nieuwe technieken en technologieën zoals rijden op (groen)gas en waterstof die zich in de pioniersfase bevinden. Om die optimaal te kunnen introduceren en benutten, hebben we PTM opgericht. Zo kunnen we in de toekomst alle duurzaamheids- en veiligheidskansen ervan benutten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *