Duitse onderdelenreus naar Rotterdam

Europart, distributeur van bedrijfswagenonderdelen en werkplaatsbenodigdheden, opent binnenkort haar eerste vestiging in Nederland. De logistieke hub met verkoopfunctie via de eigen buitendienst wordt in de Rotterdamse haven gevestigd.

Tot voor kort werd Europart in ons land vertegenwoordigd door twee partners en werden de onderdelen verkocht via VDL in Moordrecht, Kapelle, Best, Apeldoorn en Hoogezand. Ook All Truck Parts in Venlo en Weert verhandelen de onderdelen van Europart. Deze samenwerkingen blijven in stand. Een woordvoerder van Europart geeft wel aan dat de eigen verkoopactiviteiten in Rotterdam beetje bij beetje uitgebouwd zullen worden.
De stap om geheel zelfstandig een vestiging te starten, komt door een nauwe samenwerking met grote Europese klanten die al vertegenwoordigd zijn in Rotterdam.

De klantengroep van Europart, onderdeel van Triton, bestaat ondermeer uit wagenparkbeheerders, werkplaatsen en transportbedrijven. De jaaromzet van de Europart Groep kwam in 2011 uit op circa 420 miljoen euro. Het bedrijf heeft ongeveer 140 verkooppunten in 23 landen en zo’n 1.500 medewerkers. Vanuit het centrale magazijn in Werl wordt het productgamma van bijna 500.000 artikelen (70.000 op voorraad) naar de vestigingen verspreid.

Verwarring

Overigens is er ook een Nederlandse online winkelketen genaamd Europart, gespecialiseerd in onderdelen, service-artikelen, reinigingsproducten, accessoires en (reparatie) diensten voor huishoudelijk witgoed. Dit bedrijf staat los van de Duitse distributeur van bedrijfswagenonderdelen en is onderdeel van Beekman in Apeldoorn.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.