Duitsland grote winnaar Gouden Stuurwiel

Vier van de zes Gouden Stuurwielen zijn gewonnen door Duitse automerken. Bovendien won het van oorsprong Duitse Opel in de kleinste categorie. Het Britse Aston Martin ging met de prijs voor de mooiste auto aan de haal.

Het Gouden Stuurwiel (das Goldene Lenkrad) is een prijs die jaarlijks wordt toegekend door de lezers van het Duitse tijdschrift Autobild. Het is een van Europa’s meest begeerde autoprijzen.

Grenswaarden

De regels bij toekenning van de prijs zijn dit jaar verscherpt. De potentiële winnaars zijn alle door toetsorganisatie Dekra op wettelijke grenswaarden gecontroleerd. Daardoor is de prijs volgens hoofdredacteur Tom Drechsler van Autobild nog waardevoller geworden. “Voor de klanten en voor hen die deze auto’s maken. Het is een goed voor de gehele automobielindustrie en voor het vertrouwen van de kopers dat alle testwagens deze harde, onafhankelijke test hebben doorstaan.”

Zes winnaars

De beste auto’s van 2017 werden gekozen in zes categorieën. Hieronder staan ze alle zes met hun respectievelijke winnaars. Tussen haakjes de nummers twee en drie:
  • Kleine en compacte klasse: Opel Ampera-e (VW Polo, Ford Fiesta)
  • Midden- en hogere klasse: VW Arteon (Kia Stinger, BMW 5)
  • Compacte suv: Skoda Karoq (Toyota C-HR, Mitsubishi Eclipse Cross
  • Grote suv: Audi Q5 (Range Rover Velar, Alfa Romeo Stelvio)
  • Sportwagen: Porsche Panamera Sports Tourismo (Honda NSX, Aston Martin DB11)
  • De mooiste auto: Aston Martin DB11

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2964 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters