Duizenden bandentests voor nieuwe label

Goodyear Dunlop heeft 1.200 Goodyear-banden en nog eens duizend stuks van Dunlop getest om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de nieuwe Europese regelgeving rondom het nieuwe bandenlabel. Vanaf 1 november gelden de nieuwe regels.

De bandenfabrikant testte maar liefst zeventig typen van het merk Goodyear en vijftig Dunlop-soorten. Het testen en toewijzen van het juiste label bij een type band kostte bijna een jaar en werd uitgevoerd op het Goodyear Innovation Center in Luxemburg. Dit is het hoofd onderzoekscentrum van Goodyear Dunlop.

Bij de bandentests, die moeten voldoen aan strenge EU-regelgeving, werd onder meer de remweg getest (droog en nat), de aquaplanning, de grip op droge en natte ondergrond, het weggedrag en bochtgedrag.

Congres over het bandenlabel

Aftersales Magazine organiseert op 30 mei het Nationaal Bandencongres, waar Goodyear, Michelin en Vredestein seminars geven over het nieuwe bandenlabel. Tevens zal Arthur de Bok, president Europa, Midden-Oosten en Afrika voor Goodyear Dunlop, zijn visie geven op de laatste internationale ontwikkelingen. Lees er hier alles over >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *