ECHA ondersteunt rapport rubberkorrels RIVM

Het Finse onderzoeksbureau ECHA komt tot de conclusie dat het risico van rubbergranulaat op kunstgrasvelden voor spelers, inclusief kinderen, alsook voor de mensen die de velden moeten onderhouden erg klein is.

Het verzoek van de Europese Commissie aan ECHA om de risico’s van rubbergranulaat op kunstgrasvelden te onderzoeken dateert van juni 2016. Onlangs werd de discussie opgerakeld door een uitzending van Zembla. Hierin werd een nieuw onderzoek van de Vrije Universiteit aangehaald dat embryosterfte liet zien onder zebravisjes in water waarin zeven dagen lang rubbergranulaat had gelegen.

Eerder had het RIVM na uitgebreid onderzoek al geconcludeerd dat er geen gevaar is voor de gezondheid van sporters op kunstgrasvelden. Het RIVM zag in het onderzoek van de VU geen reden om haar conclusies te wijzigen en wordt daarin nu dus gesteund door het onderzoek van ECHA

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3835 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *