Eerste Bridgestone AA-label in oktober

Bridgestone heeft de introductie van de Ecopia EP001S (195/65R15) aangekondigd. Dit is een band die per 1 oktober 2012 het AA-label (AA69) meekrijgt en gunstig is voor zowel brandstofverbruik als grip op een nat wegdek. Het is ook het eerste product binnen de sector dat zowel in Europa als in Japan het nieuwe bandenlabel krijgt.

De EP001S, de nieuwste aanwinst binnen het brandstofbesparende Ecopia assortiment, zal op de komende Autosalon van Parijs in september officieel worden gepresenteerd en vanaf oktober 2012 op de Europese markt verschijnen.

Bridgestone heeft ook bekendgemaakt dat de meerderheid van de banden voor personenauto’s die in de Europese Unie worden verkocht en na 1 juli 2012 worden geproduceerd het nieuwe EU-label meekrijgen.

De bandenfabrikant benadrukt dat de prestatiecriteria op nieuwe EU-labels (brandstofverbruik, grip op een nat wegdek en rolgeluid) slechts drie van de belangrijke factoren met betrekking tot bandenprestaties zijn. “We voldoen niet alleen volledig aan de EU-regelgeving voor bandenlabels, maar we hebben ook topresultaten behaald op het gebied van de aanduidingen. We houden daar echter niet op, aangezien bij het ontwikkelen van onze banden ook rekening wordt gehouden met andere belangrijke parameters voor veiligheid en comfort, zoals remmen op een droog wegdek, stabiliteit, slijtagebestendigheid, duurzaamheid en levensduur bij zomerbanden. Bij winterbanden wordt naast de bovengenoemde criteria tevens rekening gehouden met handling en remmen op sneeuw en ijs”, aldus Franco Annunziato, ceo en president van Bridgestone Europa.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.