Eerste van 45 slimme laadpleinen geopend

Maandag 15 juni heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat in Culemborg de eerste van 45 slimme laadpleinen geopend.

Op slimme laadpleinen staan laadpalen die ook stroom kunnen terugleveren aan het elektriciteitsnet. Hier staan meerdere laadpalen met elkaar in verbinding en wordt stroom beter verdeeld over de laadpunten. Door laadsessies slim te plannen kunnen meer auto’s kunnen laden op minder plek. Ook zijn combinaties met elektrische deelauto’s mogelijk. Dat kan in drukke gebieden helpen de parkeerdruk te verlagen.

Variabel

De laadpalen zelf kunnen een variabel vermogen leveren, afhankelijk van het moment van de dag. Zo kan de auto laden als er een overschot aan groene stroom is en juist terugleveren aan het net als er veel vraag naar stroom is.

Een laadsessie op een slim laadplein is eenvoudig in te planen via een app. Hierop kun je aangeven hoe lang je wil laden en hoe vol de accu moet zijn bij vertrek. De slimme laadpaal berekent zelf wanneer de accu sneller of juist langzamer opgeladen moet worden.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3415 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.