Eerste Vredestein-band met natuurrubber

Eerder meldde we al dat Apollo Vredestein als partner van het EU-Pearls project betrokken is bij het onderzoek naar bronnen van natuurrubber. Inmiddels zijn de eerste banden met Europees natuurrubber van de productieband gerold.

Het Europese project heeft geleid tot twee alternatieven voor natuurrubber van de rubberboom. Apollo Vredestein heeft deze week zowel banden geproduceerd met natuurrubber van de Russische paardenbloem als van Guayule. Het natuurrubber van beide alternatieven is verwerkt in verschillende versies van de Quatrac Lite in de maat 155/65 R14.

Hoewel de eerste indruk zeer veelbelovend is, worden de banden met de alternatieve natuurrubbers nog niet in productie genomen. In de komende maanden worden verdere tests met de banden uitgevoerd.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *