Elektrische auto’s testen bij ING

ING Car Lease biedt klanten de gelegenheid om zelf in de praktijk de voor- en nadelen van elektrische auto’s te ervaren. Onder het motto ‘Oranje stroom’ stelt het bedrijf vier verschillende auto’s een week lang beschikbaar aan klanten.

In het economy-segment wordt de Peugeot iOn ingezet, als business-auto doet de Nissan Leaf mee, voor de executives is er een Tesla Roadster en als bedrijfswagen is Peugeot Partner opgenomen in het project.

ING Car Lease verwacht dat elektrisch rijden in eerste instantie vooral een goed alternatief is voor berijders die per dag vijftig tot honderd kilometer afleggen. De eerste echte doorbraak zal waarschijnlijk in het segment van de lichte bedrijfswagens zijn.

Alle testrijders krijgen de vraag om na afloop van een week elektrisch rijden hun mening te geven. Uit de eerste enquêteresultaten blijkt dat de overgrote meerderheid van de proefrijders (82 procent) positief verrast is over elektrisch rijden. Wel vindt 67 procent dat er meer oplaadstations moeten komen. Maar liefst 70 procent is achter het stuur van de Tesla Roadster gekropen. 94 procent heeft minder dan vijftig kilometer gereden, wat past in het beeld dat elektrisch rijden nu vooral nog iets is voor de kortere afstanden. 22 procent zegt dan ook de beperkte actieradius geen probleem te vinden. Wel vindt 33 procent het opladen lastig en toont 40 procent zich voorstander van een training om de fijne kneepjes van elektrisch rijden onder de knie te krijgen. Van de eerste testers denkt 9 procent na om over te stappen en gaat 53 procent voorlopig niet elektrisch rijden.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *