Ergernis ‘lakse’ politie na wielendiefstal Kia

De diefstal van twintig wielensets bij Kia-dealer Van Mossel in het Overijsselse Hengelo is voor de Socialistische Partij in die gemeente aanleiding om de burgemeester op het matje te roepen. De diefstal had volgens de partij voorkomen kunnen worden als de politie adequater had gereageerd op een tip van het nabijgelegen Auto Export Twente.

Een stagiair bij dit bedrijf van eigenaar Han Meijers verloor afgelopen weekeinde onderweg een wiel. De bouten bleken losgedraaid, net als bij enkele andere voertuigen op het bedrijfsterrein. Reden voor Meijers om de politie te tippen dat er waarschijnlijk een bende actief was die een diefstal van band-/wielsets bij hem had voorbereid. “Het was voor negentig  procent zeker dat ze ’s nachts zouden toeslaan om de wielen te stelen”, zegt Meijers tegen regionale media.

Geen capaciteit

De politie gaf echter aan geen capaciteit te hebben om ’s nachts langdurig preventief te posten en raadde Meijers aan dat zelf te doen. De bedrijfsleider bracht vervolgens de nacht door in zijn bedrijf, waar niets gebeurde. Kia Van Mossel echter, enkele honderden meters verderop, was wél de klos. Na de aangifte zegt vestigingsdirecteur Frits van Voorden in dagblad Tubantia: “Duidelijk is dat ze hier met heel wat lui aan het werk zijn geweest. Dit doe je niet met z’n tweeën.” Er is die bewuste nacht volgens een woordvoerder wel degelijk gesurveilleerd, maar de politie heeft “niet in de bosjes gelegen. De vraag is ook of wij daadwerkelijk de dader hadden gepakt.” De diefstal vond die nacht namelijk niet bij Auto Export Twente plaats. Volgens Han Meijers echter had de bende wel degelijk opgepakt kunnen worden, mits de politie gepost had. In het verleden zouden op het bedrijventerrein ook airbags zijn gestolen.

Proefritje

De SP hekelt de opstelling van de politie en dringt er bij de burgemeester op aan de capaciteit van de politie in Hengelo op korte termijn te versterken. “Wat te denken als iemand met zo’n auto een proefritje maakt en op de snelweg een wiel verloren had.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †