Erik Meems van Century naar Pon

Erik Meems, directeur/eigenaar Century Autogroep, treedt per 1 september toe tot de directie van Pon Automotive in Leusden. In zijn nieuwe rol als Vice President Retail wordt hij verantwoordelijk voor het Retail- & Dealerbeleid voor de VAG-merken in Nederland.

Daarbij horen de vestigingenstructuur en de ontwikkeling van (online) systemen en processen, voor de samenwerking tussen fabrikanten, Pon en de dealers. Daarnaast zwaait hij binnenkort de scepter over de dealerbedrijven waarvan Pon volledig of deels eigenaar is – bijvoorbeeld de dealers in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Groningen.

Theodoor Vis

Meems wordt bij Century als algemeen directeur opgevolgd door Theodoor Vis, (foto LinkedIn) die de afgelopen ruim twaalf jaar juist bij Pon actief was, in wisselende functies. Op dit moment is hij er Manager Sales Volkswagen. Meems en Vis hebben de afgelopen 12,5 jaar veelvuldig samengewerkt. In de praktijk betekenen de wisselingen van Century naar Pon vice versa dat Meems eveneens aan zijn opvolger in Groningen leiding gaat geven. In de directie treft Vis ook John Hofmeijer, Peter de Jong en Corey Stam.

Showrooms

In de afgelopen ruim acht jaar bracht Meems via overnames, sluitingen van showrooms en werkplaatsen “onze vestigingenstructuur voor de toekomst op orde.” Onderscheidend waren volgens hem de Century-Campus in Groningen, wasstraat, Kalkhoff e-bikes en eigen Occasion Center-formule. “Een gezond bedrijf, met marktaandelen die hoger zijn dan landelijk, en met nog enorm veel kansen tot groei.” Hij blijft overigens eigenaar c.q. meerderheidsaandeelhouder van Century Autogroep en treedt er toe tot de Raad van Commissarissen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *