EU wil plicht motorfiets-ABS

De Europese Commissie heeft een voorstel klaar om ABS vanaf 2017 verplicht te maken voor motoren met een cilinderinhoud van meer dan 125cc. Bosch heeft met de ABS 9 systemen voor het eerste een aparte reeks voor motorfietsen ontwikkeld. De negenserie is half zo zwaar en groot als zijn voorganger.

"De ABS 9 systemen voor motorfietsen zijn de kleinste ter wereld", zegt Dr. Werner Struth, voorzitter van de Bosch Chassis Systems Control divisie. "Hiermee willen wij constructeurs aanmoedigen om dit levensreddende veiligheidssysteem in alle motorfietsen met hydraulische remmen te installeren." De grootste automobielvereniging in Duitsland, Adac, beloonde het nieuwe systeem al met een Gelber Engel Award in de categorie innovatie en milieu.

Hoewel het eerste antiblokkeersysteem in een motorfiets al in 1988 werd geïnstalleerd, is slechts zestien procent van de nieuw geproduceerde motorfietsen in Europa uitgerust met dit veiligheidssysteem, dat is slechts een op de zes motoren. In personenauto’s is ABS sinds 2004 standaard. Bosch produceerde in 1994 zijn eerste ABS voor motoren.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *