Eurol introduceert twee olieadditieven

Eurol voegt twee olieadditieven toe aan zijn assortiment: Transmission Stop Leak en Hydraulic Tappet Valve. Beide zijn opgenomen in de online additievenadviseur van het merk en verhelpen volgens de fabrikant symptomen die steeds vaker in de praktijk voorkomen.

Transmission Stop Leak is ontwikkeld om lekken in automatische transmissies te stoppen. Het middel bevat geen oplosmiddelen, laat afdichtingen en o-ringen zwellen en houdt ze elastisch. Dit additief is mengbaar met alle minerale en synthetische ATF oliën. Hydraulic Tappet Valve vermindert geluid van de hydraulische klepstoters. Dit olieadditief vergroot de smeerfilm tussen bewegende delen, waardoor volgens Eurol de beweging stiller wordt en de auto comfortabeler om in te rijden. Oliekanalen worden ontstopt en het ratelende geluid, afkomstig van de kleppen, wordt verminderd “tot een nauwelijks hoorbaar niveau.” De twee nieuwkomers zijn verkrijgbaar in een one-shotverpakking van 250 ml, inclusief instructies over toepassing en gebruik.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †