Europees distributiecentrum TSW in Moerdijk

Distributieparner DHL Supply Chain heeft in Moerdijk een Europees distributiecentrum geopend voor TSW Alloy Wheels. Er zullen zo’n kleine 40.000 lichtmetalen velgen opgeslagen worden en de Europese uitlevering kan vanuit de nieuwe locatie nu binnen een dag plaatsvinden.

Naast Nederland waren ook Italië en Engeland in de race als vestigingslocatie. Voor Wheelpartners, voorheen genaamd TSW-Benelux, is een adviserende rol over de voorraadsamenstelling weggelegd.

“Wij staan bekend om het feit dat wij uit voorraad kunnen leveren. Met een Europese voorraad in het DC in Moerdijk en de expreslevering van daaruit naar dealers en klanten, kunnen we nu ook onze Europese klanten 24 uur per dag van dienst zijn. We verwachten met dit voordeel een duidelijke omzetstijging te kunnen realiseren. En wat niet onbelangrijk is: de inklarings- en distributiekosten zijn lager dan voorheen”, aldus Terence Scheckter, ceo van TSW Alloy Wheels.

TSW Wheels heeft zijn productielocaties op verschillende plaatsen in de wereld. Van daaruit worden de velgen per container via Rotterdam naar het Europese distributiecentrum van DHL in Moerdijk verscheept. DHL zorgt voor het magazijnbeheer, de orderverwerking en het uitleveren naar klanten in Europa. DHL Freight en DHL Express zorgen voor verzending over de weg en door de lucht binnen Europa.

TSW heeft een breed assortiment van ruim veertig velgen en daarnaast ook typen die exclusief voor merken als Audi, BMW, Porsche en Jaguar gemaakt zijn.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.