Europees zuinigheidsrecord op Conti

De Noren Knut Wilthil en Hanrik Borchegrevink hebben met een Ford Mondeo Econetic een nieuw Europees zuinigheidsrecord neergezet. Met een volle tank (70,93 liter diesel) kwamen ze maar liefst 2.536,4 km ver. De auto was volledig standaard en voorzien van Conti Eco Contact 5-autobanden.

De Conti Eco Contact 5-autobanden zijn speciaal ontworpen voor optimale efficiency. Vergeleken met zijn voorganger is de rolweerstand maar liefst twintig procent lager. De Mondeo maakte tijdens de recordtrip over verschillende soorten wegen in Finland, Zweden en Noorwegen gebruik van Conti-banden in de maat 205/60 R 16.
De prestatie telt de grootste afstand die ooit in Europa is afgelegd zonder tankstop. Het gemiddelde verbruik bedroeg 2,79 l/100 km (1:35,84).

In de ANWB Zomerbandentest 2012 behaalde de Conti Eco Contact 5 de eerste plaats in de categorie banden voor kleine middenklassers. De band was goed voor hoge tot zeer hoge scores voor weggedrag op droog en nat wegdek. ANWB: “Goed tot zeer goed op alle veiligheidsrelevante testcriteria. Beste score uit de test op geluid en laagste brandstofverbruik.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *