Europese bandenmarkt stabiel

De Europese bandenmarkt is in 2017 over het algemeen stabiel gebleven, met uitzondering van de agrarische sector, waar de markt 10 procent daalde.

Dat blijkt uit de jaarcijfers van de Europese koepelorganisatie van banden- en rubberfabrikanten ETRMA. De Europese vervangingsmarkt van consumentenbanden bedroeg in 2017 in totaal 205 miljoen stuks. Dat is 1 procent minder dan de 207 miljoen uit 2016. De OE-markt nam wel iets toe, ook met ongeveer 1 procent tot een totaal van 87 miljoen stuks.

Zomer- en winterbanden

De zomerbandenmarkt kromp met 4 procent tot een totaal van 112 miljoen banden. De winterbandenverkoop steeg een procent tot 57 miljoen stuks.

Truckmarkt

Op de markt voor truckbanden vond in 2017, ondanks een slecht vierde kwartaal, nauwelijks een verandering plaats ten opzichte van 2016. In totaal werden er zo’n 9,7 miljoen truckbanden verkocht op de vervangingsmarkt. De OE-afzet aan truckbanden nam met 7 procent toe tot 6,1 miljoen stuks.

Polen en Roemenië

Uitgesplitst naar landen blijken Polen en Roemenië sterk in opkomst als producent van banden. In traditionele bandenlanden als Duitsland, Frankrijk en Spanje bleef de productie vrijwel gelijk, in Groot-Brittannië en Italië nam de productie af. jaarcijfers-etrma

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3806 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters