Europese registraties in oktober weer in de min

Na de plus van 3,1 procent in september zitten de registraties van nieuwe personenauto’s in de EU weer in de min. In oktober werden 7,8 procent minder nieuwe personenauto’s geregistreerd.

Dat blijkt uit cijfers die koepelorganisatie Acea vandaag bekendmaakt. Nederland kende in september overigens geen plus. In ons land werden in september 21,9 procent minder nieuwe personenauto’s geregistreerd. Dan waren de verkopen in oktober 2020 met een min van 5,3 procent een stuk minder slecht en beter dan het Europese gemiddelde.

Ook over de eerste tien maanden van 2020 doet ons land het met een min van 23,1 procent net iets beter dan het Europese gemiddelde van -26,8 procent.

Grote vier

De min in oktober werd genoteerd in alle landen, behalve Ierland en Roemenië. In de vier grote markten was de min voor Spanje (-21,0 procent) het grootst. In Frankrijk (-9,5 procent) en Duitsland (-3,6 procent) ging het minder slecht en in Italië (-0,2 procent) waren de registraties vergelijkbaar met die van vorig jaar oktober.

Cumulatief is de markt voor nieuwe personenauto’s in 2020 gekrompen met 26,8 procent vergeleken bij de eerste tien maanden van vorig jaar. Van de grote markten werden de grootste verliezen opgetekend in Spanje (-36,8 procent), gevolgd door Italië (-30,9 procent), Frankrijk (-26,9 procent) en Duitsland (-23,4 procent).

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2589 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *