EV blijft duur voor fabrikant en klant

Elektrische auto’s blijven voorlopig drukken op de winstmarges van de autoproducenten. Dat stelt adviesbedrijf PwC in een onderzoek. Ook voor de koper is deze categorie voertuigen tot nader order een prijzige grap.

Volgens de analyse van PwC kost de bouw van een EV met driehonderd kilometer actieradius momenteel zo’n 4500 euro meer dan de productie van een auto met verbrandingsmotor. De productie van een vergelijkbare plug-in-hybrid met 100 Kilowatt komt 3600 euro hoger uit. De meerprijs is echter slechts gedeeltelijk door te belasten naar de koper, stelt PwC.

Batterijen

De onderzoekers gaan ervan uit dat de kosten voor batterijcellen binnen tien jaar kunnen dalen van de huidige 90 euro naar 68 euro. Kobaltarme materialen en de sterkere toepassing van silicium kunnen daaraan bijdragen. Langs die route kunnen de meerkosten voor plug-in-hybrids tegen het jaar 2030 afnemen tot 2500 euro. Bij volledig elektrische auto’s verwacht PwC dan een daling naar 1500 euro en voor brandstofcel-auto’s naar 3000 euro. “Investeringen in technologische vooruitgang zijn de grootste hefboom voor toekomstige kostenreductie en prestatieverbetering”, concludeert het bureau.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.