EVHC-Lite: werkplaatssoftware volgens Pendragon

Softwareleverancier Autoconnect Holland heeft een nieuw programma ontwikkeld op basis van het Pendragon-model genaamd EVHC-Lite. Dit is een aangepaste versie van de software Electronic Vehicle Health Check (EVHC), waarmee autobedrijven simpel en snel werkplaatsbezoeken kunnen digitaliseren.

“Vaak zijn bij autobedrijven de werkplaats, receptie en magazijntaken gecombineerd. Met EVHC-Lite kunnen zij laagdrempelig hun aftersalesinkomen verhogen, de klanttevredenheid verbeteren en de aftersales inzichtelijk maken”, aldus Autoconnect Holland. “Hoeveel omzet wordt gemist door openstaand werk dat niet opgevolgd wordt? Met de verkoop van één extra set banden of een onderhoudsbeurt is het maandabonnement op EVHC-Lite alweer terugverdiend.”

Met EVHC-Lite is het mogelijk om met een tablet of pc eenvoudig en snel de conditie van een auto, de staat van de banden, carrosserie, toekomstige werkzaamheden en gemaakte afspraken te registreren en elektronisch op te slaan. Autoconnect: “De gegevens zijn 24 uur per dag via internet beschikbaar. Je kan bijvoorbeeld snel alle historie inzien, een rapport voor de klant printen of volledig automatisch de opvolging naar de klant via sms of email verzorgen.”

Bovag

Brancheorganisatie Bovag bestudeerde een jaar geleden de strategie van de Britse dealerholding Pendragon en heeft het in een pilot getest. Daaruit bleek dat het model heel goed toepasbaar is in de Nederlandse markt. Voor de leden van Bovag Autodealers die met deze strategie aan de slag willen, is er een stappenplan gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *