Explora introduceert Wheel Train

Kwik-Fit en Explora hebben samen de Wheel Train ontwikkeld, een railsysteem met een pneumatische hefarm. Dit apparaat tilt wielen van de auto op de brug naar de banden de- en montagestraat.

“Uit onderzoek blijkt dat bijna vijftig procent van de fysieke belasting in de werkplaats bestaat uit het frequent tillen van lasten tussen 5 en 25 kilo en het veelvuldig buigen en draaien van de romp”, aldus Explora-manager verkoop binnendienst René van Arkel. “Eén keer per dag een last tillen is niet zo’n probleem, maar dezelfde last keer op keer heffen en verplaatsen is een te zware belasting voor het lichaam en leidt op den duur tot lichamelijk klachten.”

Het Premium Kwik-Fit filiaal in Apeldoorn is een van de vestigingen die de Wheel Train heeft laten installeren. Volgens Kwik-Fit wisselen in Nederland bijna drie miljoen auto’s twee keer per jaar van winter- naar zomerbanden en andersom. In de wisselperiode kan het daarom voorkomen dat monteurs per dag meer dan 100 wiel-bandcombinaties tillen.

Martin Post, algemeen directeur Kwik-Fit: “De Wheel Train helpt monteurs de banden ergonomisch en snel te wisselen. Er wordt in de werkplaats hard gewerkt en daarom investeren we in technologische ontwikkelingen om monteurs fysiek minder te belasten en efficiënter te kunnen laten werken.”

Ook bandenbrancheorganisatie Vaco heeft interesse in de Wheel Train getoond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *