Explora leverancier Ahcon-equipment

Explora is de nieuwe Nederlandse leverancier van Ahcon wielservice-equipment uit Denemarken. Ahcon is een aanvulling op de bestaande Corghi (de)montagemachines en Cemb en Hunter balanceermachines.

René van Arkel van Explora: “Door in de piekperioden efficiënt te plannen kan met de juiste equipment op een ergonomische werkwijze de wisseltijd vaak worden verkort. Dit zorgt voor gezonde winstbijdrage en een prettige werkomgeving. Dit is waar wij onze klanten mee van dienst willen zijn en daarom past Ahcon prima in ons productassortiment.”

De productlijn van Ahcon bestaat uit hulpmiddelen die erop zijn gericht om wielen en banden snel en efficiënt te wisselen en door de werkplaats te transporteren. Aan een volledige Ahcon-straat met twee werkplekken kunnen per dag ongeveer 220 banden gewisseld worden. Dat is 30 procent meer in dezelfde tijd als zonder Ahcon-straat.

“Deze tijd kan wel eens hard nodig zijn, omdat het controleren van het verplichte TPMS-systeem vaak veel extra tijd in beslag neemt. De monteurs kunnen sneller en efficiënter werken. De auto is hierdoor sneller klaar en kan weer plaats maken voor de volgende klant en een nieuwe bandenwissel”, vervolgt Van Arkel.

“Een zieke werknemer kost een bedrijf veel geld”, zegt Van Arkel. “Een moderne band/velg-combinatie kan wel 25 kilo of meer wegen. De wielen en banden worden steeds groter en zwaarder. De Arbowetgeving staat toe dat je maximaal 25 kilo mag tillen. Dat is op zich al veel, zeker als je dat tientallen keren per dag of meer doet.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.