Explora leverancier BlitzRotary Wielliften

Equipmentleverancier Explora is de nieuwe Nederlandse leverancier van BlitzRotary Wielliften die het tillen van band/velg combinaties vereenvoudigen. BlitzRotary is een Duitse werkplaatsequipment producent en tevens leverancier van Rotary hefbruggen.

Met de BlitzRotary MW80 Wiellift biedt Explora autobedrijven equipment waarmee de steeds zwaarder wordende band/velg (wiel)combinaties van voertuigen zoals personenwagens, suv’s, terreinwagens en lichte bedrijfswagens eenvoudig gedemonteerd en gemonteerd kunnen worden.

Band/velg combinaties van moderne suv’s, terreinwagens en bestelwagens kunnen volgens René van Arkel van Explora tot wel 45 kilo wegen. “Dat is ver boven de last van 25 kilo die Nederlandse werknemers van de arbodienst meerdere keren per dag mogen verplaatsen. Dankzij de wiellift hoeft de monteur de zware wielen niet meer te tillen. Bovendien wordt de kans dat een duur lichtmetalen wiel valt en kapot gaat tot een minimum beperkt.

Praktisch

De BlitzRotary MW80 is zo geconstrueerd dat er geen vuil in het mechanische gedeelte van de wiellift en bij de elektronica kan komen. “Dit maakt de MW80 volledig onderhoudsvrij en duurzaam”, aldus Van Arkel. “Een grote oplaadbare accu levert de stroom voor de krachtige elektromotor met geïntegreerde veiligheidsrem. Op één acculading kan de wiellift 100 keer heffen en dalen. De meegeleverde universele acculader is in staat de accu weer snel op te laden.”  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.