Explosieve groei exportoccasions

Nederland exporteert volop occasions naar vele Europese landen. Vooral de aankoop van jonge auto’s met een restdeel BPM vinden gretig aftrek, aldus De Telegraaf. In 2010 heeft ons land 195.000 gebruikte auto’s uitgevoerd, een stijging van zeven procent ten opzichte van 2009, zo blijkt uit de gegevens van ANWB en de Bovag Koerslijst.

Het overgrote deel van de export gaat naar Duitsland, Polen, Tsjechië en Frankrijk. Onze occasions zijn mede populair door de lage kilometerstand in vergelijking met andere landen, de sterke technische staat en het goede onderhoud. Op auto’s van één jaar oud wordt bij export zeventig procent BPM terugbetaald. Bij een leeftijd van twee jaar is dit percentage 57.
Leasemaatschappijen, occasionspecialisten en het internet zorgen voor de florerende internationale handel van Nederlandse jonge auto’s.

In mei heeft Aftersales Magazine een uitgebreid artikel gepubliceerd met vele feiten en cijfers over de occasionhandel. Lees het hier >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *