Ezra de Fretes wint NK Skills Heroes autotechniek

Ezra de Fretes van de Zeeuwse mbo-opleiding Scalda heeft de nationale finale van Skills Heroes gewonnen in de studierichting autotechniek. Rico Nieuwkoop van het ROC van Twente werd tweede en Bart Ruijs van de Brabantse ROC De Leijgraaf derde.

De nationale finales van de Skills Heroes, ook wel Skills The Finals genoemd, werden van 16 tot en met 18 maart gehouden in de RAI in Amsterdam. De Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers, gebaseerd op de kwalificatiedossiers en kunnen opgenomen worden in het onderwijsprogramma. Ook kunnen de wedstrijdopdrachten, die door Worldskills Netherlands worden ontwikkeld, ingezet worden als les- en toetsingsmateriaal, en als voorbereiding op het examen of de proeve van bekwaamheid. Autotechniek is onderdeel van de Worldskills-wedstrijden die later dit jaar plaatsvinden in Abu Dhabi. Ezra de Fretes kan zich als winnaar van het NK opgeven voor deelname aan de Worldskills 2017, later dit jaar in Abu Dhabi. Hij dient dan wel aan een aantal criteria te voldoen. In overleg met docent en expert/jury wordt de mogelijke uitzending besproken, waarna Worldskills Netherlands een besluit zal nemen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3806 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters