Failliet Autobedrijf Lennaerts wil doorstart

De rechtbank Limburg heeft Autobedrijf Lennaerts failliet verklaard. De 28 medewerkers verliezen hun baan. De directie zou zelf het faillissement hebben aangevraagd en zinnen op een doorstart.

Lennaerts heeft vestigingen in Noord-Limburg (Venlo) en Midden-Limburg (Beesel, Roermond). Deze zijn alle drie gewoon open, daags na het gisteren uitgesproken faillissement. Op de websites duidt de mededeling ‘Wij zijn open en gaan door’ op een mogelijke herstart. In overleg met curator Peter Brouns van Boels Zanders Advocaten wordt daaraan gewerkt, zegt de bedrijfsleider van de vestiging Roermond. Mogelijk zou dat binnen een of twee weken een feit kunnen zijn. Brouns zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Profile

De historie van Autobedrijf Lennaerts gaat terug tot 1962, toen de grootvader van de huidige tweekoppige directie Hans en Bart Lennaerts de onderneming startte. Het bedrijf voert de merken Fiat, Alfa Romeo, Fiat Professional en Jeep. Tot de locatie Roermond behoort een Profile-vestiging, die eveneens deel uitmaakt van het faillissement. Autobedrijf Lennaerts voorziet behalve in autoverkoop en -onderhoud ook in schadeherstel, camperonderhoud, financiering, verzekering, leasing en wagenparkbeheer. (foto Google Streetview)

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.