Failliete Mercedes-dealer ontkent onbehoorlijk bestuur

John van Dijk, voormalig Mercedes-dealer en frontman van het inmiddels failliete autobedrijf J. van Dijk & Dochters in Rotterdam, zegt niet verantwoordelijk te zijn voor het ter ziele gaan van zijn bedrijf eerder dit jaar.

De curatoren zijn een andere mening toegedaan. Zij zeggen dat ondanks dat Van Dijk in 1997 terugtrad als bestuurder, hij feitelijk steeds de leiding in de firma heeft gehouden. Dat maakt hem volgens de curatoren samen met zijn dochters en een tijdelijk statutair bestuurder medeverantwoordelijk voor het beleid.

In  juni moest de Mercedes-dealer definitief de poorten sluiten nadat ING de geldkraan had dichtgedraaid. Volgens het rapport dat de curatoren hebben opgesteld rommelde het al jaren in de financiële handel en wandel van Van Dijk c.s.

Tegenspreken

Het dealership met Mercedes bleek na jaren van verlies al in 2011 te zijn ontbonden maar was pas bekend bij de ING in het najaar van 2012. Hiermee was het vertrouwen tussen beide partijen definitief geschonden. De bank heeft nu nog een vordering van 15 miljoen uitstaan en ook de fiscus wil nog een miljoen euro terug.

Van Dijk wast zijn handen in onschuld. In een reactie aan Quote laat hij weten wel degelijk 45 jaar de touwtjes in handen te hebben gehad  ‘maar wat dat onbehoorlijk bestuur betreft: dat moeten ze maar bewijzen. Ik spreek dat tegen!’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *