Faillissement Saab aangevraagd

De kogel is door de kerk, Saab heeft zelf bij de rechtbank in het Zweedse Vänersborg haar faillissement aangevraagd. Vorige week wilde Saab de rechter nog een nieuw financieel plan aanbieden, waarmee een reorganisatie gestart kon worden. De aanvraag volgt na maanden van gesteggel door de noodlijdende autofabrikant.

General Motors heef bij de verkoop van Saab bedongen dat er geen kapitaalinjectie en overname door het Chinese Youngman en Pang Da gedaan mag worden. Zij willen namelijk niet dat GM-technologie in Chinese handen valt. Door deze afwijzing is Saab door alle mogelijkheden heen om te blijven voortbestaan.

De raad van bestuur van Saab heeft besloten dat de aanvraag het beste is voor haar crediteuren. Verwacht wordt dat de rechtbank het faillissement snel zal uitspreken. “Swedish Automobile NV (SWAN) verwacht geen enkele waarde uit haar aandelen te kunnen halen en schrijft daarom haar belang in Saab volledig af”, aldus de officiële verklaring van SWAN.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *