Fastned haalt ruim 13 miljoen euro op voor verdere groei

Snellaadbedrijf Fastned heeft ruim 13 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van obligaties. Daarnaast hebben investeerders voor 2,7 miljoen euro aan obligaties uit eerdere uitgiften verlengd, waarmee het totaal geplaatste bedrag in deze uitgifte uitkomt op ruim 16 miljoen euro. Alle nieuw uitgegeven obligaties hebben een looptijd tot juli 2025.

Van woensdag 24 juni tot en met dinsdag 28 juli konden investeerders inschrijven op de obligaties met een rente van 6% per jaar en een looptijd van 5 jaar. Daarnaast is een aanbieding gedaan aan investeerders met obligaties die aflopen in december 2021 en in juni 2022 om deze te verlengen door ze in te wisselen voor obligaties uit deze nieuwe uitgifte. Meer dan een kwart van de obligaties uit deze eerdere uitgiften is ingewisseld, waarmee de aflossingsverplichting voor Fastned in 2021 en 2022 is teruggebracht met 2,7 miljoen euro.

Michiel Langezaal, CEO Fastned: “Het is weer geweldig om te zien dat zoveel mensen investeren in een duurzamere wereld. Met de opbrengst van deze obligatieronde kunnen we onder andere de capaciteit van ons netwerk weer verder uitbreiden. De uitrol van snellaadstations is van cruciaal belang om mensen over te laten stappen naar een elektrische auto.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2685 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *