Fastned lokt aandeelhouders met gratis stroom

Bouwer van laadstations voor elektrische auto’s, Fastned, wil gratis stroom gaan aanbieden aan potentiële investeerders. Wie een pakket aandelen koopt van 25.000 euro mag zijn hele leven gratis stroom tanken bij Fastned.

Om dat bedrag ‘eruit’ te krijgen moet een dergelijke investeerder dan wel veel kilometers maken. Pas na 120.000 kilometers is de investering terugverdiend. Een andere mogelijkheid is om een maandabonnement te nemen voor een bedrag van 100 euro. Ook dan mag gratis worden getankt.

Fastned wil in totaal 40 miljoen euro ophalen om zo een dekkend netwerk van 200 laadstations in Nederland te bouwen. Het neerzetten van één laadstation kost 200.000 euro. Nu heeft Fastned 30 stations in Nederland en komt er wekelijks één bij. Deze zijn nog verre van winstgevend. Daarvoor heeft elk stations minstens 15 auto’s per dag nodig die opladen. In sommige laadstations blijft de teller steken op drie. Fastned denkt dat wanneer er meer laadstations komen, er ook meer mensen bereid zijn een elektrische auto aan te schaffen. De oplaadtijd bij Fastned is een kwartier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *