Fastned naar beurs

Fastned, dat bouwt aan een landelijk dekkend netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s, gaat op woensdag 9 juli 2014 naar de beurs. In de eerste tranche worden circa 400.000 certificaten van aandelen van 10 euro per stuk uitgegeven.

De eerste tranche was tijdens de voorinschrijving in mei binnen twee weken volledig gereserveerd. Reserveren voor de volgende tranche is vanaf vandaag mogelijk via de website van Fastned.

Mede-oprichter Michiel Langezaal: “De automarkt is snel aan het veranderen en beleggers zien kansen in nieuwkomers zoals Tesla Motors. Fastned zet in op diezelfde transitie naar elektrische auto’s en biedt beleggers de kans om mede-eigenaar worden van de tankstations van de toekomst.”. Compagnon Bart Lubbers: “Het is uniek voor Nederland dat een jong bedrijf als Fastned naar de beurs gaat. Dit doen we omdat veel mensen geloven in elektrisch rijden en al vanaf het begin vragen of ze kunnen investeren in Fastned.”

Versnelling

Met de beursgang wil Fastned in verschillende tranches in totaal 40 miljoen Euro ophalen ter financiering van 201 snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen. Om dit binnen 3 jaar te realiseren zal het bouwtempo worden opgeschroefd tot 1 a 2 stations per week. Op dit moment zijn 9 stations operationeel en 10 in aanbouw.

Twee weken geleden maakte Fastned nog bekend dat Flowfund een lening heeft verstrekt van 2,5 miljoen Euro om de uitrol van stations nog voor de beursgang te versnellen. Met de versnelling die daarmee is ingezet komt landelijke dekking al eind dit jaar in zicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.